BloGG

Här kommer inlägg om stort som smått. Odling av spannmål, tankar om vårt jordbruk, odlad mångfald och en inblick i Eldsmark och mitt liv.
Pastatillverkning

Pastatillverkning

Hemgjord pasta på egenmald mjöl på egenodlad vete. Hur många poäng får man för det? Vetemjöl + vatten (skippar äggen pga allergi). Gott blev det i vart fall, men den stekta hallomin blev desto sämre Nån fler som gör egen pasta? Till sommaren tycker jag vi kör...

Snart fettisdag och semlor!

Snart fettisdag och semlor!

For hem till mamma och pappa där det bjöds på gofika!Kaffe med en semla som mamma bakat på vårt egen-odlade och malda vetemjöl. De är nog så nyttiga att man borde få äta två 👌😍 Så god och lokalt lyxig, kanske borde man få äta tre... 😁 För att få ännu mer lokalt hade...

Siktverket för att sikta mjöl har kommit!

Siktverket för att sikta mjöl har kommit!

Äntligen kom den saknade pusselbiten i företaget, siktverket från Partisani Molini i Milano Italien.Nu går det att sikta det stenmalda mjölet 70 kg/timmen 😊 Äntligen kan jag börja sälja mjöl till de som efterfrågat.Sikten kan sikta i flera olika mjölstorlekar beroende...

Föreläsning om spannmålens historia för LRF Örnsköldsvik

Föreläsning om spannmålens historia för LRF Örnsköldsvik

Jag fick hänga med LRF Örnsköldsvik i onsdagskväll i Arnäs församlingshem och berätta om gamla spannmål exempelvis Råglosta, svarthavre, spelt, olika lantvete samt modernare sorter och försöka uppmuntra att många sorter går att odla här uppe i Övik idag.Hoppas några...

På väg till Allkorns styrelsemöte

På väg till Allkorns styrelsemöte

Vars är vi påväg? Tåget rullar iväg från stationen i Örnsköldsvik och jag har nästan 12 timmars resa, Örnsköldsvik-Stockholm-Göteborg och slutligen framme i Trollhättan. Målet är Bryggums Säteri hem till Anders Jonasson som är en spannmålsbonde som brinner för...